PRP-behandling är framtiden

Men jämna mellanrum dyker det ur forskningslaboratorierna ut nya möjligheter – möjligheter som kan lösa både den ena och den andra formen av besvär. Denna gång är det en befintlig behandlingsmetod sedan tjugo år tillbaka som dammas av och börjar användas till mot mot håravfall och glåmig hud i ansiktet. Faktiskt fungerar den både som en filler och en mesoterapi i ansiktet/huden.

När det gäller PRP-behandlingar i Sverige är det Nordic Hair som är marknadsledare – flest antal kunder och flest olika former av placeringar. Vid årsskiftet räknas med 150 gjorda ingrepp. Ring 08 20 00 18 och boka tid.

PRP-behandling är en teknik där högpotenta tillväxtfaktorer utvinns från blodet och koncentreras till två till tre gånger den normala koncentrationen i blodet. Dessa koncentrerade blodplättar, trombocyterna, kommer att skapa stor aktivitet i injektionsområdet. Flera olika tillväxtfaktorer kommer att frisättas över en femdagars period vilket ger en bra långtidsverkande effekt – lik depotverkan hos vanliga läkemedel.

Det finns många platser där injektion kan ges och många olika symtomer kan botas och behandlas. Hår, hårlinje, alopecia areata och ärr och andra åldersmärken i ansiktet – är några av de tillstånd som det jobbas med.

 

 

One response to “PRP-behandling är framtiden

  1. Pingback: max